30° / 14° Intervals de núvols

Museu de la Conca Dellà

Museu_entrada.jpgEs troba temporalment tancat en fase de remodelació i ampliació.

El Museu de la Conca Dellà, centre d'acollida del Parc Cretaci, és l'escenari d'un apassionant viatge en el temps. Aquest centre museístic ofereix la possibilitat de descobrir una zona que temps enrere va ser ocupada per la cultura romana, i molt abans, habitada per alguns dels últims dinosaures que van trepitjar la terra.

El Parc Cretaci és un projecte de desenvolupament local a partir del patrimoni integral de la Conca Dellà. Així doncs, el Parc Cretaci permet a tothom que arriba fins aquesta àrea de la comarca lleidatana del Pallars Jussà, poder descobrir aquest territori en els seus diferents àmbits temàtics: jaciments paleontològics, restes arqueològiques, edificis historicoartístics i el mateix entorn natural que el composa.

Encara que les col·leccions del Museu siguin molt concretes, la ciutat romana d'Aeso i els dinosaures de la Conca són el reflex del patrimoni de tota la Conca Dellà, per la qual cosa a la planta baixa s'ha fet una presentació de tots els llocs d'interès dels pobles que la componen.

El Museu ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Direcció General d'Acció Territorial de la Generalitat i dels fons FEDER de la Unió Europea, que coordina el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Pàgina web del Museu de la Conca Dellà

Horari Museu de la Conca Dellà.jpg